مهار تورم و رشد تولید

مهار تورم و رشد تولید

شانزدهمین نشست دانشی کارکنان کلیدی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد

دکتر کلانتری، دکتر کاظم زاده،پژوهشگاه صنعت نفت

یکی از فعالیت‌های محوری واحد مدیریت دانش در راستای کسب، بهره‌برداری و به اشتراک گذاری تجارب نیروهای خبره در سازمان‌ها، برگزاری متناوب و دوره‌ای جلسات نشست دانشی با کارکنان کلیدی این سازمان است. هدف از برگزاری این نشست‌ها، انتقال دانش فرد خبره و کلیدی به سایر کارکنان مرتبط و علاقمند است. در همین راستا شانزدهمین نشست دانشی کارکنان کلیدی روز دوشنبه 10 مرداد‌ماه با حضور رئیس پژوهشگاه صنعت نفت و جمعی از مدیران ارشد این مجموعه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه صنعت نفت دکتر کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه، در این مراسم به اهمیت مستند‌سازی دانش افراد اشاره کرد و گفت: عصر جدید عصر دانش تجربی است، چرا که ما دانش تئوری را در دنیا در سال‌های گذشته به مراحل خوبی رسانده‌ایم و همگی آن‌ها مستند شده‌اند و دسترسی به ‌این موارد با توجه به گسترش شبکه‌های موجود بسیار تسهیل شده است. بنابراین امروزه نه‌ تنها پژوهشگاه‌ها باید فعالیت‌هایشان را در حوزه تجربی پیش ببرند بلکه دانشگاه‌ها باید دانش تجربی خود را مستند کنند.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت همچنین به اهمیت مدیریت دانش در سازمان‌ها نیز اشاره کرد و گفت: این‌گونه فعالیت‌ها باید در سازمان‌های پژوهش محور توسعه یابد، چرا که اشتراک تجربیات با صنعت و همچنین استفاده از دانش افراد خارج سازمان می‌تواند باعث بهبود فعالیت‌های مجموعه‌های پژوهشی شود.

دکتر عزت‌اله کاظم‌ زاده به عنوان یکی از کارکنان کلیدی سازمان در این نشست، بر اهمیت فعالیت‌های گروهی و نتایج حاصل از آن اشاره کرد و گفت: طی سالیانی که در پژوهشگاه صنعت نفت حضور داشته ام شاهد اتفاقات بسیار ارزشمندی بوده‌ام ، در همین راستا طرح‌های کلان و اثر بخش در حوزه های مختلف بالادستی شامل علوم زمین، تولید، حفاری، ازیاد برداشت و تحقیقات آزمایشگاهی سنگ و سیال انجام شده است و یا در حال انجام می‌باشد که تمام این موفقیت‌ها نتیجه کار گروهی و تیمی نیروی انسانی با تجربه و متخصص داخل پژوهشگاه صنعت نفت است.

وی ادامه داد: همچنین آزمایشگاه‌های بالادستی که با همت و تلاش همکاران پردیس بالادستی راه اندازی شده است مجموعه منحصر بفردی در داخل کشور ایجاد کرده و جزء محدود آزمایشگاه‌های بالادستی در دنیا محسوب می‌شود بطوریکه با استفاده از ظرفیت های ایجاد شده حدود هشتاد درصد داده های اساسی سنگ و سیال مخازن کشور توسط همکاران این پردیس در این آزمایشگاهها گزارش می‌شود که این داده‌ها علاوه بر اینکه برای تولید بهینه از مخازن بسیار حیاتی و ضروری می‌باشند منجر به صرفه جویی ارزی و اشتغال زایی در کشور نیز می‌‎‌شوند

ایشان به اقداماتی نظیر ارائه بیش از 50 خدمات فناورانه در لیست سرویس‌های  فناورانه مغزه به عنوان یک از اقدامات اساسی در دوره فعالیت خویش اشاره و تاکید نمود که هر کدام از این خدمات برای اولین بار در کشور توسط پژوهشگاه به صنعت نفت ارائه شده است.

ایشان ادامه داد: جذب نیروی انسانی  نخبه و با انگیزه ، آموزش های هدفمند، شایسته سالاری، اخلاق حرفه ای، ارتقائ  انگیزه پرسنل، انجام طرح های کلان  پژوهش محور در جهت رفع مشکلات صنعت و ارائه فناوری های نوین، به روز رسانی آزمایشگاه‌های ازدیاد برداشت، تولید و حفاری، ژئومکانیک، برگزاری کار‌گاه‌های یک‌روزه نظیر سنگ و سیال، آسفالتین و تزریق آب و همچنین تقویت کارگروه‌های تخصصی مشترک با صنعت و توسعه شبکه همکاری‌‌ها با دانشگاه‌ها، شرکت های دانش بنیان و  اکتشاف و تولید و شرکت های خصوصی فعال در حوزه بالادستی و انجام پروژه های آینده پژوهشی و چابک سازی سیستم در انجام پروژه ها از جمله مواردی بوده است که بر ضرورت اجرای آن‌ها در پردیس بالادستی در طول این‌ سال‌ها همواره تاکید شده است.

کاظم زاده در ادامه پیشنهاداتی در خصوص بهبود روند فعالیت‌های این مجموعه ارائه داد و گفت: با توجه به پیشرفت‌هایی که پژوهشگاه صنعت نفت در زمینه مغزه‌های نفتی داشته است باید تلاش شود که در این زمینه به عنوان سیاست‌گذار و متولی در سطح صنعت نفت ایفای نقش نماییم و از سوی دیگر با توجه به ساخت دستگاه‌های ارزشمند در حوزه بالادست، درج لوگو پژوهشگاه بر روی دستگاه‌های ساخته شده و ارائه آن به عنوان محصولات حاصل از پژوهش می‌توان این دستگاه‌ها را به عنوان بخشی از توانمندی این سازمان به صنعت معرفی کرد.

ایشان در ادامه افزود: توسعه شبکه همکاری با دانشگاه‌ها، موسسات پژوهشی، شرکت های دانش بنیان، شرکت های اکتشاف و تولید  گسترش فعالیت‌ها در حوزه تکنولوژی حفاری، سرمایه‌گذاری و توجه بیشتر به آزمایشگاه‌های ازدیاد برداشت و تولید، آموزش پرسنل، تقویت کار‌های مشترک پردیس‌ها، تداوم برگزاری کارگاه‌های آموزشی یک روزه و سمینار‌های بالادستی از موضوعاتی است که می‌تواند با اجرایی شدن آن‌ها باعث پیشرفت کار‌ها و تسریع امور شویم.

وی به عوامل موثر در موفقیت‌های یک سازمان اشاره کرد و گفت: نیروی انسانی دانشی و متخصص و اخلاق‌مدار، انگیزه بالای پرسنل، شایسته‌سالاری، تعاملات بین المللی،  ارتباط با مشتری، برگزاری جلسات هم‌اندیشی و تلاش در جهت ایجاد محیط کار صمیمی و دوستانه از عواملی هستند که می‌تواند یک سازمان را به موفقیت برساند و در نهایت نتایج مثبتی برای آن مجموعه حاصل شود.

کاظم‌زاده به فعالیت‌ پردیس بالادستی در حوزه حفاری نیز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه پژوهشگاه صنعت نفت توانسته است چندین قلم افزایه حفاری را بومی‌سازی کند ولی تاکنون موفق به تجاری‌سازی آن‌ها نشده ایم  که باید در این زمینه راهکار‌های مناسب بررسی شود تا بتوانیم به تجاری‌سازی این محصولات نیز دست یابیم.

ایشان در ادامه تصریح کرد: توجه به موضوع تحول دیجیتال با توجه به حجم زیاد داده‌های تولید شده در پردیس بالادستی، تعیین جایگاه این پردیس در زیست بوم فناوری شرکت ملی نفت ایران، برگزاری دوره‌های آموزشی هدفمند، پیاده سازی مدیریت پروژه چابک و همچنین رصد فناوری‌های نوظهور و اقدام عملی جهت رسیدن به این فناوری ها و عملیاتی نمودن آن با ایجاد سیاست های تشویقی و انگیزشی  علاوه بر انجام پروژه‌های متقاضی‌دار و اثر‌بخش می‌تواند در پیشبرد اهداف این مجموعه نقش بسزایی را ایفا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support