معرفی پردیس بالادستی
مجموعهاي كه در حالحاضر تحت عنوان «پرديس صنايع بالادستي نفت» مشغول فعاليت است، با بيش از نيمقرن تجربه، جزء اولين مجموعههايي است كه در سال ۱۳۳۸ هجري شمسي در ايجاد «اداره توسعه و تحقيقات شركت ملي نفت ايران» آن زمان و پژوهشگاه صنعت نفت كنوني حضور داشته و سير تكاملي خود را از «آزمايشگاههاي مهندسي نفت» به «مركز مطالعات و پژوهشهاي اكتشاف و توليد» طي كرده است.
در حال حاضر، اين پرديس داراي سه پژوهشكده مستقل به نام «علوم زمين»، «مهندسي نفت» و «مطالعات مخازن و توسعه ميادين» و يك مركز «فناوري اطلاعات بالادستي نفت» و «توسعه نرمافزارهاي بالادستي نفت» است.
با وجود اين كه اين پرديس داراي پژوهشكدههاي مستقل است، براي ايجاد همافزايي بيشتر، اساس كار خود را بر انجام طرحهاي جامع، چندرشتهاي و بينرشتهاي قرار داده است و به همين خاطر، اينگونه طرحها با ساختارهاي جدا از پژوهشكدهها مديريت ميشوند.
اين پرديس با تكيه بر منابع انساني دانشي، با تجربه و كارآمد و همچنين تجهيزات دستگاهي مدرن و پيشرفته با رويكرود كار تيمي سعي ميكند تا با انجام پژوهشهاي بنيادي و كاربردي، مطالعات جامع، انجام خدمات علمي و آزمايشگاهي و مشاورههاي علمي و مديريتي در رفع نيازهاي تكنولوژيكي صنعت نفت و برطرف كردن معضلات عملياتي اين صنعت پايه در كشور تلاش كند. به منظور استفاده حداكثري از توان موجود و برنامهريزي براي اشتراك دانش و انتقال تكنولوژي، فعاليتهاي اين پرديس مبني بر ايجاد شبكههاي علمي و پژوهشي متشكل از دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي، شركتهاي دانشبنيان، فعالان بخش خصوصي و نخبگان در داخل و خارج از كشور بوده و سعي كرده است تا از اين راه، به توانمندسازي خود در توليد علم و فناوري بپردازد.
پرديس صنايع بالادستي با بررسي مشكلات فعلي و آيندهنگاري نيازهاي آتي صنعت به فناوري، اقدام به تدوين استراتژي تكنولوژي و تهيه نقشه راه كرده و اهداف كلان خود را با توجه به جذابيت تكنولوژي براي صنعت و توانمنديهاي خود حول محورهاي زير قرار داده است.
زمينه های تحقيقاتی پردیس بالادستی
توسعه منابع هيدروكربوري غيرمتعارف شامل هيدراتهاي گازي، شيلهاي نفتي، شيلهاي گازي، مخازن گازي با سنگهاي متراكم، مطالعه و مدلسازي حوضههاي رسوبي و سيستمهاي نفتي و توسعه تكنولوژيهاي مرتبط با مخازن كربناته شكافدار
- توسعه و بهكارگيري تكنولوژيهاي نوين براي مديريت مخزن مثل تكنولوژي مخزن هوشمند
- توسعه و بهكارگيري روشهاي جديد ازدياد برداشت متناسب با شرايط مخازن ايران
- توسعه و بوميسازي تكنولوژيهاي حفاري
- توسعه روشهاي مقابله با مشكلات توليد از جمله رسوب واكس و آسفالت، توليد شن، مچالگي آستري و غيره
- اتخاذ رويكرد افزايش توليد در كنار ازدياد برداشت با تاكيد بر روشهاي چاهمحور
- توسعه نرمافزارهاي بالادستي متناسب با شرايط مخازن ايران (UGS)
- ذخيرهسازي گاز طبيعي در زير زمين (CCS)
- به تله انداختن و ذخيرهسازي گاز دياكسيد كربن.
- به طور كلي، اين شورا رسالت اصلي خود را «افزايش ضريب توليد نفت و گاز از طريق راهكارهاي فناورانه براي جمهوري اسلامي ايران» ميداند
معرفی پژوهشکده ها
پژوهشكده علوم زمین
پژوهشکده ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز
پژوهشكده مهندسی نفت
گروه توسعه نرم افزار پارس
خدمات و محصولات پژوهشکده های پرديس بالا دستي
در اين بخش طرح های شاخص تمامي پژوهشكده هاي پرديس بالادستي پژوهشگاه صنعت نفت را مشاهده مي فرماييد.
آخرین اخبار پردیس بالادستی
پروژه ها و فعالیت های صنعتی
برخی از مهمترین پروژه های پردیس بالادستی به شرح ذیل است

مطالعه و ارزیابی چاه شماره 02 میدان گازي يلدا
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

طراحی و ساخت سيمان های سبک با استفاده از افزودنی ميکروبلاک بومی شده
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

تهیه اطلس زمین شناسی نفت خلیج فارس
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.