معرفی پردیس بالادستی
مجموعهای که در حالحاضر تحت عنوان «پردیس صنایع بالادستی نفت» مشغول فعالیت است، با بیش از نیمقرن تجربه، جزء اولین مجموعههایی است که در سال ۱۳۳۸ هجری شمسی در ایجاد «اداره توسعه و تحقیقات شرکت ملی نفت ایران» آن زمان و پژوهشگاه صنعت نفت کنونی حضور داشته و سیر تکاملی خود را از «آزمایشگاههای مهندسی نفت» به «مرکز مطالعات و پژوهشهای اکتشاف و تولید» طی کرده است.
در حال حاضر، این پردیس دارای سه پژوهشکده مستقل به نام «علوم زمین»، «مهندسی نفت» و «مطالعات مخازن و توسعه میادین» و یک مرکز «فناوری اطلاعات بالادستی نفت» و «توسعه نرمافزارهای بالادستی نفت» است.
با وجود این که این پردیس دارای پژوهشکدههای مستقل است، برای ایجاد همافزایی بیشتر، اساس کار خود را بر انجام طرحهای جامع، چندرشتهای و بینرشتهای قرار داده است و به همین خاطر، اینگونه طرحها با ساختارهای جدا از پژوهشکدهها مدیریت میشوند.
این پردیس با تکیه بر منابع انسانی دانشی، با تجربه و کارآمد و همچنین تجهیزات دستگاهی مدرن و پیشرفته با رویکرود کار تیمی سعی میکند تا با انجام پژوهشهای بنیادی و کاربردی، مطالعات جامع، انجام خدمات علمی و آزمایشگاهی و مشاورههای علمی و مدیریتی در رفع نیازهای تکنولوژیکی صنعت نفت و برطرف کردن معضلات عملیاتی این صنعت پایه در کشور تلاش کند. به منظور استفاده حداکثری از توان موجود و برنامهریزی برای اشتراک دانش و انتقال تکنولوژی، فعالیتهای این پردیس مبنی بر ایجاد شبکههای علمی و پژوهشی متشکل از دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، شرکتهای دانشبنیان، فعالان بخش خصوصی و نخبگان در داخل و خارج از کشور بوده و سعی کرده است تا از این راه، به توانمندسازی خود در تولید علم و فناوری بپردازد.
پردیس صنایع بالادستی با بررسی مشکلات فعلی و آیندهنگاری نیازهای آتی صنعت به فناوری، اقدام به تدوین استراتژی تکنولوژی و تهیه نقشه راه کرده و اهداف کلان خود را با توجه به جذابیت تکنولوژی برای صنعت و توانمندیهای خود حول محورهای زیر قرار داده است.
زمینه های تحقیقاتی پردیس بالادستی
توسعه منابع هیدروکربوری غیرمتعارف شامل هیدراتهای گازی، شیلهای نفتی، شیلهای گازی، مخازن گازی با سنگهای متراکم، مطالعه و مدلسازی حوضههای رسوبی و سیستمهای نفتی و توسعه تکنولوژیهای مرتبط با مخازن کربناته شکافدار
- توسعه و بهکارگیری تکنولوژیهای نوین برای مدیریت مخزن مثل تکنولوژی مخزن هوشمند
- توسعه و بهکارگیری روشهای جدید ازدیاد برداشت متناسب با شرایط مخازن ایران
- توسعه و بومیسازی تکنولوژیهای حفاری
- توسعه روشهای مقابله با مشکلات تولید از جمله رسوب واکس و آسفالت، تولید شن، مچالگی آستری و غیره
- اتخاذ رویکرد افزایش تولید در کنار ازدیاد برداشت با تاکید بر روشهای چاهمحور
- توسعه نرمافزارهای بالادستی متناسب با شرایط مخازن ایران (UGS)
- ذخیرهسازی گاز طبیعی در زیر زمین (CCS)
- به تله انداختن و ذخیرهسازی گاز دیاکسید کربن.
- به طور کلی، این شورا رسالت اصلی خود را «افزایش ضریب تولید نفت و گاز از طریق راهکارهای فناورانه برای جمهوری اسلامی ایران» میداند
معرفی پژوهشکده ها
پژوهشکده علوم زمین
پژوهشکده ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز
پژوهشکده مهندسی نفت
گروه توسعه نرم افزار پارس
خدمات و محصولات پژوهشکده های پردیس بالا دستی
در این بخش طرح های شاخص تمامی پژوهشکده های پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت را مشاهده می فرمایید.
آخرین اخبار پردیس بالادستی
پروژه ها و فعالیت های صنعتی
برخی از مهمترین پروژه های پردیس بالادستی به شرح ذیل است

طراحی و ساخت سیمان های سبک با استفاده از افزودنی میکروبلاک بومی شده
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

مطالعه و ارزیابی چاه شماره 02 میدان گازی یلدا
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

مدلسازی یکپارچه دارایی های نفتی در مخازن ایلام و سروک میدان آبتیمور
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.